Ingyenes tanácsadás a cégalapítás sikeréért.
cegalapitas-szeged.com
Oldalak: 1, 2, 3, összesen: (3)
Mándoki János - 2010.02.27, 22:11
Én egy betéti társaság alapításán gondolkodom. Sok kérdésemre választ kaptam, amikor elolvastam a honlapjuk cégalapításra vonatkozó fejezetét.
Arra azonban nem kaptam választ, ha a betéti társaság üzletvezetője leszek, elláthatom-e a teendőket munkaviszony keretében?

Segítségét nagyon köszönöm!

Admin komment:

Tisztelt Mándoki Úr!

A személyes közreműködést munkaviszony keretében is elláthatja abban az esetben, ha a Betéti Társaság Társasági Szerződése ezt tartalmazza.

Ha az alapító okirat erre vonatkozóan nem rendelkezik, akkor csak abban az esetben láthatja el munkaviszony keretében az üzletvezetői teendőket, ha a Társasági Szerződés módosításra kerül.

Dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Fekete József - 2010.02.20, 22:23
Kérem az ügyvédnőt, tájékoztatni szíveskedjen, mi a teendőm, ha céget szeretnék alapítani és nincs még telephelyem?

Köszönettel: Fekete József

Admin komment:

Tisztelt Fekete Úr!

Éppen most olvasom kérdését és azonnal választ is adok Önnek!
Nincs semmi probléma, ha még nem rendelkezik telephellyel! A céget meg lehet alapítani a székhely cím megjelöléssel, alapításnál nem feltétlenül szükséges, hogy azonnal rendelkezzen telephellyel.
A székhely címe pedig lehet az állandó lakcíme.
Később, ha már lesz telephelye, akkor azonban módosítani kell a társasági szerződést.
További kérdéseire is szívesen válaszolok!

Üdvözlettel: Dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
dr. Pámer Zsuzsanna - 2010.12.17, 18:49
Tisztelt Kovács Viktor!

1.!/ Kft. alapítása esetén a törzstőke teljes egészében fedezhető tárgyi eszközökből álló apport bevitelével, akár személygépkocsival is. Amennyiben azért akarja a törzstőkét apportból fedezni, mert nem rendelkezik megfelelő összegű készpénzzel, akkor én ilyen esetben az ügyfeleimnek ennél jobb megoldást szoktam ajánlani.

2./ A Kft. esetében nem kell a végzettséget igazolni a cégbejegyzés során! A Kft. alapításához még érettségi sem szükséges.

Remélem segíthettem Önnek!

Üdvözlettel: dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Kovács Viktor Sándor - mail - 2010.12.17, 16:15
Tisztelt Hölgyem, Uram!
Azt szeretném kérdezni, hogy egyszemélyes cégalapítás esetén, a törzstőke fedezhető-e pl egy fényképész esetében megfelelő értékű számítógépekkel, kamerákkal, esetleg személygépkocsival. Másik kérdésem, hogy ilyen vállalkozási formánál ugyanaz a végzettség szükséges a működéshez, mint egy sima egyéni vállakozásnál? Teszem azt, egy OKJ-s végzettség? Vagy ennél több kell, netán elég egy érettségi?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
dr. Pámer Zsuzsanna - 2010.12.16, 22:40
Kedves János!
Örülök, hogy vannak ötletei és meg is akarja azokat valósítani!
Az egyszemélyes Kft. valóban alkalmas társasági forma lenne Önnek.
Ami az ügyvezető személyét illeti, jobb megoldást ajánlok, de azt csak személyesen tudjuk megbeszélni.
Általában az induló vállalkozások a kezdetekben veszteséget termelnek, ebben az esetben tagi kölcsönt nyújt a tulajdonos a cégének.
Ismerek olyan könyvelőt, aki figyelembe veszi a könyvelési díj megállapítása során az induló cég anyagi nehézségeit és néhány hónapig kedvezményes összeget állapít meg.
Remélem segíthettem Önnek és hamarosan megvalósíthatja ötleteit!

Üdvözlettel: dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
K. János - mail - 2010.12.16, 20:25
T. Asszonyom!

Van pár üzleti ötletem, de korántsem biztos, hogy ezek életképesek. Főállásban dolgozom, ezért eleinte csak mintegy hobbiként tekinteném a vállalkozást.

A következő a tervem. Alapítanék egyszemélyes Kft-t, ebben egy barátom vállalná el az ügyvezető igazgatói posztot, megbízásos szerződéssel, fix fizetés nélkül. Munkabért órabérre kapna, a ténylegesen felmerülő munka mennyiségétől függően.

Könnyen lehet, hogy a cég sokáig nem termelne bevételt, és nem végezne látható tevékenységet. Az első pár évben veszteség is valószínű. Honnan lehet pótolni a veszteséget? Jogosult a cég a tulajdonostól átutalásokat fogadni, és ha igen, milyen jogcímen?

Továbbá: létezik olyan könyvelő, aki hajlandó lenne kedvezményes áron vállalni azon hónapok könyvelését, amikor sem bevétel, sem kiadás nem keletkezik?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:

K. János
dr. Pámer Zsuzsanna - 2010.12.12, 19:30
Tisztelt Érdeklődő!

Lehet külföldi állampolgár Betéti Társaság beltagja!
Amennyiben a külföldi személy rendelkezik magyar lakcímmel (lakcímkártyával), abban az esetben ugyanolyan feltételekkel lehet beltag, mint a magyar állampolgárok. Ha nem rendelkezik Magyarországon lakcímmel, akkor kézbesítési meghatalmazottra van szükség, aki csakis magyar állampolgár lehet. Ez azt jelenti, hogy a kézbesítési megbízott lakcímén keresztül lesz elérhető a külföldi állampolgárságú beltag.
Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a kültagokra is, ha külföldi állampolgárok.
Remélem, hogy tudtam segíteni!
Üdvözlettel: dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Rill - mail - 2010.12.03, 10:51
Tisztelt Ügyvédnő!
Érdeklődni szeretnék, hogy BT alapításakor lehet-e a beltag külföldi személy? Ha igen ennek milyen feltétele van?
Válaszát előre is köszönöm
A vendégkönyv ehhez az oldalhoz tartozik: cegalapitas-szeged.com - Ingyenes cégalapítási tanácsadás Dr.Pámer Zsuzsanna ügyvédnél.
Oldalak: 1, 2, 3, összesen: (3)


eXTReMe Tracker