Ingyenes tanácsadás a cégalapítás sikeréért.
cegalapitas-szeged.com
Oldalak: 1, 2, 3, összesen: (3)
- 2017.03.03, 16:27
Tisztelt Érdeklődő!

Használt autó kereskedés esetén a 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet szerinti Országos Képzési Jegyzék alapján
jármű, járműalkatrész értékesítése esetén: "kereskedő, eladó, vagy műszakicikk-eladó képesítéssel kell rendelkezni.
Telephely szükséges, és a telepengedély kiadásának feltételei iránt a helyi Önkormányzatnál érdeklődjön telefonon.

Amennyiben mindig csak egy személygépjárművet vásárolna meg, és azt adná el, azaz nem tárolna gépkocsikat, akkor nem kellene hozzá telephelyet létesíteni.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Csaba - mail - 2016.08.11, 01:30
Tisztelt Ügyvédnő!

Szeretnék egy egyszemélyes kft alapítani és az érdekelne ,hogy kezdésként 100 000 ft törzstőke befizetése után a maradék 2 900 000 ft amit 2 éven belül fel kel mutatnom, azt akkor is fel kel mutatni ha mondjuk másfél év után tönkre megy a kft amit alapítottam ,vagy akkor már nem?
Még az érdekelne hogy egy egyszemélyes kft-él ha kezdésnél egy ideig nem termelek profitot attól még valamilyen adó terheli a kft-tét vagy ez tevékenységtől függ? (helyi iparüzési adó ,osztalékadó ,áfa vagy forgalmi adó) .
Ha egy olyan céget szeretnék csinálni mint mondjuk a Vatera , ahol licitálások folynak és a felhasználók a weboldalon keresztül vásárolnak vagy fizetnek be ,akkor erre kel valami képesítés ,vagy ilyenfajta online vállalkozás (weboldal) működtetéséhez nem kel külön képesítés?
Segítségét előre is köszönöm.

Admin komment:

Kedves Csaba!

1./ Kft. alapítása lehetséges készpénz mozgatása nélkül is, tehát felesleges részletekben befizetni a törzstőkét!

2./ Amennyiben nem működik a cég, és nincs árbevétele, akkor természetesen nem kell adót, ÁFÁ-t, stb. fizetni, azonban, ha nincs sehol másutt munkaviszonya, akkor a cégen keresztül TB járulékot fizetni kell. Egy jó könyvelő, majd tud tanácsot adni, hogy minél kevesebb összeget kelljen fizetni.

3./ Egy weboldal működtetéséhez nem kell szakképesítés, viszont egy webáruház működtetése nem egyszerű feladat. Az online vásárlás miatt nagyon sok rendelkezést be kell tartani, szigorúak a fizetés szabályai, stb.
Ehhez kell egy jó informatikus, és ajánlatos egy jogban jártas szakembert is felkérni.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Erika - mail - 2016.05.25, 15:04
Tisztelt Ügyvêdnő!
Horgâszcikkek àrusítàsàval szeretnénk egy kis mellékkeresethez jutni.Mozgóbolt formàjàban próbàlkoznànk,üzleten kívüli kiskereskedelem tevékenység formàjàban,magànvàllalkozóként.Kérdésem az lenne ,hogy amiből àrunànk lehet-e sajàt telkünkön kapun belül,vagy kötelező kiàllni közterületre.Természetesen önkormànyzati bejelentés mellett.Segítségét előre is köszönöm.

Admin komment:

Kedves Erika!

Nagyon köszönöm megkeresését, de sajnos olvashatatlan az üzenete!

Valószínűleg olyan betűt használ, amelyet ez a rendszer széttördel.

Javaslom, hogy másik betű típus használatával ismételje meg bejegyzést, vagy írjon nekem a honlapom kapcsolatfelvételi oldalán megadott űrlapon, hogy megbeszélhessük a problémát.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Gaida Lionel - 2013.02.17, 15:59
Gajda Lionel - mail - 2013.02.16, 20:05
Tisztelt Ügyvédnő!
Barátnőmmel lángosos büfé kocsi vásárlását és üzemeltetését tervezzük fix helyen. Ő főiskolán tanul, én pedig jelenleg munkanélküli vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy szakirányú végzettség nélkül árulhatunk e benne, vagy alkalmazni kell egy szakmával rendelkező eladót. Milyen szakmát kell elvégezzek, hogy árulhassak benne (pl.: üzletvezetőt) ? Mi legyen a cégforma bt, kft, vagy egyikünk legyen egyéni vállalkozó, melyik lenne a célszerűbb, és önök mennyiért vállalnák a cégalapítást?
Üdvözlettel: Gajda LionelAdmin komment:

Kedves Gajda Lionel!

A büfé kocsi vásárlása során fontos szempont, hogy megfeleljen az előírásoknak. Érdemes erről a vásárlást megelőzően tájékozódni pl. a Tisztiorvosi Szolgálatnál.

Amennyiben egyéni vállalkozói igazolványt vált ki, akkor rendelkeznie kell a szakirányú képesítéssel (üzletvezető v. kereskedelmi eladó).

Amennyiben céget alapít, akkor nem kell a cégalapítás során igazolni a szakképesítést!

Ebben az esetben két lehetősége van:

1./ A büfé kocsi megnyitásakor alkalmaz egy szakképzett eladót és Ön csak a beszerzéssel, valamint a lángos sütésével foglalkozik, de nem árusít.

2./ Ön elvégzi az üzletvezetői, vagy a kereskedelmi eladói képesítést és minden feladatot Ön lát el egyedül.

Érdemes érdeklődni az Önkormányzatnál, hogy pontosan milyen tanfolyami képesítést fogadnak el egy esetleges ellenőrzés során!

Ami a cégalapítást illeti: Bármelyik cégforma megfelelő!

Bt.-nél 25.000.-Ft-ot, Kft. esetében 50.000.-Ft összegű illetéket kell átutalni az adott Cégbíróság számlájára.

Az ügyvédi munkadíj összege pedig egyedi megállapodás tárgya, amelyről telefonon, vagy email-ben tudunk tárgyalni.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd

Bolla Csaba Péter - mail - 2012.12.16, 11:00
Tisztelt Ügyvédnő !
Nappali tagozatos egyetemista egyszemélyes KFT alapításán gondolkozik. Érdeklődnénk , hogy a KFT törzstőkén kívül saját vagyonával felel-e a KFT esetleges kötelezettségeiért.
Az interneten olvastuk , hogy szándékos károkozásért a teljes vagyonával felel. Mit jelent az , hogy szándékos károkozás?
Kell-e kötelezően jövedelmet szereznie ezen tevékenységből ami esetleg befolyásolná ösztöndíjait és kollégiumi jogosultságát.
Köszönettel várjuk válaszát.

Admin komment:

Kedves Csaba!

A Kft. saját vagyonával felel!
Javaslom, hogy apportot ne vigyen be a cégbe!
A Kft. tulajdonosának a felelőssége a bevitt tőke erejéig áll fenn.
Szándékos károkozás esetén az a személy felel, aki a kárt okozta.
Szándékosság azt jelenti, hogy a kár bekövetkezését kívánja, illetve a következményekbe belenyugszik, azaz pontosan tudja a károkozó, hogy másnak kárt okoz.
Jövedelmet nem kötelező a cégből kivenni és egy ideig azt is megteheti, hogy az előző évi nyereségből sem vesz ki, osztalék címén, pénzt.

Véleményem szerint nyugodtan alapítson céget és végezze úgy a tevékenységét, hogy ne kelljen a károkozás fogalmának ismeretével foglalkozni!

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Mester András - mail - 2012.10.28, 10:20
Jó napot kivánok.

Én azt szeretném megkérdezni ha nem vagyok tisztába egy válalkozás létrehozásával kapcsolatba hogy milyen engedélyek és papirok vagy képzések szükségesek hozzá azt hol tudom megérdeklődni?

Admin komment:

Kedves Mester András!

Javaslom, hogy keresse fel a lakóhelye szerint illetékes Okmányirodát, ahol tájékoztatást fognak adni Önnek, hogy az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltásának milyen feltételei vannak és a végezni kívánt tevékenységhez kell-e képesítés, vagy anélkül is végezheti.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Schäfer Dániel - mail - 2012.10.08, 14:12
Tisztelt Ügyvédnő!

Jelenleg ötéves képzésben tanuló, nagykorú, nappali tagozatos diák vagyok. Szeretnék egy egyéni vállalkozást indítani, de a jogszabályi változások miatt kérném segítségét.

Az alapítás során milyen iratokat kell kitöltsek és milyen költségekkel kell számoljak?

Amennyiben megkapom a vállalkozói státuszt, az év során milyen "hivatalos" fizetési kötelezettségem keletkezik? Mivel nappali tagozaton tanulok, úgy tudom, a TB-járulékot (most azt hiszem szociális hozzájárulási adó) az iskola fizeti utánam.
Amennyiben vannak, úgy ez null-bevétel után is keletkező teher? Mert ugye egy számítástechnikai profilú vállalkozásról lenne szó, mert már többen megkerestek ilyen ügyben, de csak legálisan szeretnék dolgozni, ezért fognék vállalkozásba.

ÁFA-körbe ha nem lépek be, úgy tudok cégektől megrendelést elfogadni? Nem leszek hátrányban valami végett?

Bátyám már főállásban (40 órás) dolgozik, de ő is hasonlóban gondolkodik. Rá ugyanazon szabályok érvényesek, ha kvázi másodállásként folytatná vállalkozói tevékenységét?

Nagyon szépen köszönöm segítségét és válaszát előre is.

Tisztelettel és köszönettel,
Schäfer Dániel

Admin komment:

Kedves Dániel!

Egyéni vállalkozó igazolványt az Okmányirodában tud igényelni.
A személyi okmányain kívül másra nem lesz szüksége, de ebben az ügyben az Okmányiroda tud Önnek pontos információt adni.
Sajnos, a költségeket nem ismerem, de az igazolvány kiváltása nem kerül sokba.

Mivel Ön nappali tagozatos hallgató, ezért a vállalkozása során nem kell járulékot fizetni. Csekély fizetési kötelezettsége fog felmerülni, havonta 6390.-Ft, valamint a könyvelés díja, amely egyéni vállalkozás esetén 5000.-Ft körül szokott lenni. Érdemes előzetesen könyvelőt keresni, így tisztába lesz a pontos könyvelési díj összegével.

Nem jelent hátrányt, ha nem jelentkezik be ÁFA körbe. Én sem vagyok ÁFÁ-s, pedig cégeknek dolgozom! Azért célszerű ezt a kérdést is megbeszélni a könyvelővel.

Természetesen a bátyjára is ezek a szabályok vonatkoznak, mivel van fő munkaviszonya.

A vállalkozásához sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Márkus Gábor - mail - 2012.09.11, 10:17
Tisztelt Ügyvédnő!
Jelenleg cégalapítás előtti átmeneti állapotban vagyunk, így inkább munkajogi a kérdésem.
Amennyiben az álláskereső egy hónapban 3 hétig,(3x5nap) valamint egy másik foglalkoztatónál 5 napig dolgozik egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül,ugye jogosult az álláskeresési járadékra?
Tisztelettel:Gábor emotikon emotikon
Ja, és elnézést kérek, elfelejtettem megköszönni a múltkori válaszát! Köszönöm!

Admin komment:

Kedves Gábor!

Sajnos, álláskeresési járadék ügyben nem tudok Önnek segíteni, mivel nem ismerem a folyósítás feltételeit.

Javaslom, hogy a folyósító intézményt hívja fel telefonon, ott minden kérdésére pontos választ fog kapni.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Márkus Gábor - mail - 2012.08.29, 11:50

Tisztelt Ügyvédnő!
Van egy bútorboltom, amelyet egyéni vállalkozóként üzemeltetek.
Hogyan célszerű egyéni vállalkozásból Kft.-t alapítani?( egyéni vállalkozás>egyéni cég>egyszemélyes kft.??> vagy esetleg kétszemélyes Kft.?)
Saját tulajdonú üzlethelyiség (ÁFA visszaigényelve) hogyan és milyen értékben kerülhet át? (apportként?)
Mi történjen a meglévő árukészlettel?
Fenti esetben vagyoni átruházásból származó bevételnek minősül e, vagy jogfolytonosság áll fenn?
Természetesen még számos egyéb kérdés is megválaszolásra vár…
Tisztelettel: Gábor


Admin komment:

Tisztelt Márkus Úr!

Két lehetősége van, az egyik hosszadalmas és drága megoldás, a másik gyors, olcsó és egyszerű!

1./ Amennyiben olyan hatósági engedélyekkel rendelkezik, amelyek nem, vagy csak nehezen szerezhetők be, akkor az Ön által is ismert (egyéni vállalkozó - egyéni cég - egyszemélyes Kft., majd ezután többszemélyes Kft.) megoldást kell választani, tehát a folyamatos átalakulást.
Ez költséges és hosszadalmas eljárás, azonban az engedélyeket viszi tovább, azaz a jogutódlás érvényesül. Ebben az esetben az új cég vagyonát a jelenlegi egyéni vállalkozás árukészletének az értéke (apport) és a bankszámláján lévő készpénz fogja képezni.
Ezzel a megoldással kapcsolatosan a könyvelője tud Önnek további pénzügyi információt adni, mivel neki kell majd az átalakulási mérleget elkészíteni. Továbbá ügyvédre és könyvvizsgálóra is szüksége lesz.

2./ Az olcsóbb, egyszerűbb megoldás, ha egyéni vállalkozóként kiárulja az árukészletét, közben alapít egy Kft.-t (az egyszemélyes Kft. javaslom), amely bérelni fogja az Ön saját tulajdonát képező üzlethelyiséget és a bérleti díjat költségként el tudja majd számolni. A folyamatosan csökkenő árukészlet pótlását már a Kft. nevére vásárolja meg. Amint teljesen "kiürül" az egyéni vállalkozása, akkor a könyvelője kinullázza és Ön visszaadja az igazolványt az Önkormányzatnak. Ezután pedig Kft. formában folytatja a tevékenységét.
Egyszerre lehet egyéni vállalkozó és a Kft. ügyvezetője!

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
T.Erika - mail - 2012.02.18, 17:26
Tisztelt Ügyvédnő!
Szeretném megkérdezni, hogy önkormányzati foglalkoztatást segítő támogatás/22000Ft/ mellett kiválthatom-e a 7-es adószámot, vagyis lehetek-e adószámos magánszemély? Varrónő vagyok és néha, nem rendszeresen tudnék varrni ismerősöknek, erre lehetek-e adószámos magánszemély? Valamint üvegfestéssel is foglalkozom, el is tudnék adni a munkáimból néha egyet-egyet. Ön szerint mi a legjobb megoldás erre? Várom megtisztelő válaszát. Üdvözlettel.

Admin komment:

Kedves Erika!

Feltétlenül a kifizetőnél kellene tájékozódni!

Én úgy tudom, hogy megszüntetik a folyósítást, ha kereső tevékenységet folytat, kivéve maximum 9 napig tartó kereső tevékenység folytatása és alkalmi foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony esetén, amennyiben eleget tesz a bejelentési kötelezettségének.

A törvény szerint azonban rendszeres és üzletszerű tevékenység csak vállalkozási keretek között folytatható.

Az adószámos magánszemély intézménye a bérbeadóknak, az óraadóknak és a szellemi tevékenységet folytatóknak lett kitalálva.

Amennyiben kizárólag ismerősöknek, rokonoknak varr, bizonyára nem fogja túl bonyolítani az életét.

Abban az esetben viszont, amikor már a számlaképességére is szükség van, akkor a vállalkozói igazolvány kiváltása válik szükségessé, de ebben az esetben a járadékot elveszíti.

Arra nyilván nincs mód, hogy a járadékot is felvegye és mellette kereső tevékenységet is folytasson, bármennyire ez a megoldás lenne Önnek a legkedvezőbb.

Sajnálom, hogy jobb hírrel nem tudtam Önnek szolgálni!

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
A vendégkönyv ehhez az oldalhoz tartozik: cegalapitas-szeged.com - Ingyenes cégalapítási tanácsadás Dr.Pámer Zsuzsanna ügyvédnél.
Oldalak: 1, 2, 3, összesen: (3)


eXTReMe Tracker