Förhénc Hegy Vendégkönyv
Oldalak: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, összesen: (8)
Bakonyi István - mail - 2013.01.28, 19:40
Öntsünk ciszterna vizet a pohárba! (Sajnos ez van)
Csak kérdezek.
-A 21. sz-ban a normális életvitelhez szükséges -e az egészséges tiszta ivóvíz?
-A minőségi borászat elképzelhető-e tiszta víz nélkül?
-Sokba kerül -e? ( rossz esetben 1,5 havi minimálbér a gerinc ami mindenkinek kötelező, de önkormányzati hozzájárulás, és esetleg uniós pályázaton a költségek jelentősen csökkenthetők)
Ehhez persze el kellene indulni.
-Beépül e a meglévő közmű a bírtok értékébe?( Vagy a bankban jobban fial?)
- Találkoztak-e olyan személlyel aki a vezetékes víz hiánya miatt nem ezen a hegyháton vett birtokot (Én igen)
-Az elértéktelenedett birtokokat majd kik, vagy kiknek fogják megvenni, ha eladásra kerül sor?
- Ki fogja majd a vizet felvezetni, ha nem Mi?
- Mikor, ha nem most?
- Lesz-e olcsóbb valaha?
Mindenki megválaszolhatja magának, és dönthet.
Én döntöttem . A nyáron kétszer száradt ki a ciszternám 3000 liter, és a baljós előrejelzések szerint a globális felmelegedés miatt Európában az első sivatag Magyarországon alakul ki.(remélem, ez még odébb van)
VIZET!
Tisztelettel: Bakonyi István
Öregförhénc
Ország József. - 2013.01.28, 12:01
Kedves Dné!

Még mindig nem mutatkozott be, Nem vállalja a nevét?. Mivel "megszólíttattam", engedje meg, hogy megérdeklődjem, megtudhassam. Megtisztelne vele.
A válaszát különben részemről, már elfogadható tárgyalási alapnak tekintem....

Igen, valóban "ütköztetni" (nem egyenlő a veszekedéssel!) kell a különböző véleményeket. Úgy gondolom, ez a fórum is jó alkalom erre...

Engedje meg; még nem tudom a jogi hátterét (törvény cikket/paragrafust) ami alapján az utolsó közgyűlés (?) TÖRVÉNYILEG MEGFELELŐ lenne. Jómagam megindokoltam, hogy miért nem az ! Ezt még konkrétan nem cáfolta senki.
A másik: részemről egyáltalán NEM SZERETNÉM ha a 12 ÖNKÉNTES (küldött?), szép csöndben a többség feje felett, döntene az költség elosztás módjáról.
Harmadik: Még mindig tisztelettel várom a megígért információkat: Közgyűlés Jelenléti Ívek-t, Meghatalmazások-t , Jegyzőkönyvet, a módosított Alapszabályt, ha van.
Nem vitának, hanem kérdésnek szánom.
Dné - 2013.01.28, 10:11
Kedves Uram!

Valóban egyetértek Önnel, hogy idős emberrel ilyen tiszteletlen módon beszélni nem lehet és elítélendő. Az vezetékes ivóvíz megléte nem azt jelenti, hogy a továbbiakban csak ebből lehet öntözni, ha Önnek egy ilyen szép nagy ciszternája is van.
Az, hogy ki kinek a zsebében turkál, az a Ön előbbi bejegyzéséből is kiderül. Véleményem szerint is még rengeteg kérdés tisztázásra vár, de ellenségeskedéssel nem fogunk előbbre jutni, ez nem háború, ahol győztesek és vesztesek vannak. Én úgy gondolom, hogy a víz bevezetésével mindannyian csak nyerhetünk.
Én elfogadom az Ön véleményét, hogy nem látja értelmét a vízhálózat kiépítésének. Kérem, hogy Ön is fogadja el az enyémet, és ne keveredjünk meddő vitába, mert ez úgy gondolom, hogy méltatlan lenne Önhöz és hozzám is.
Üdv
Ország József - 2013.01.27, 22:26
Tisztelt Dné! (és a Tisztelt Többiek)
Itt a "Büszkeségeink" alatt látható, hogy ki fizetett az Út javításra 15000 forintot, amiből (1 059 000millió) ki is javították. .
Az én nevemet meg találja. Aminek értelmét látom, látható, támogatom.
A Listán NEM LÁTTAM az ÖN NEVÉT.
Mellesleg ez a hozzájárulás nem az első. Ön akkor hol volt???? Ugye a szöllöhöz fel is kell jutni...Nemde bár....Ja azt mások fizették... Igen, javítani is kell...., hogy működjön a 21. század. Ne sárban, terepjáróval, hanem autóval is felmehessen ön és a többi is, aki nem fizetett, akkor és most.
Mikor rákérdeztem valakire, miért nem fizetett? Válasz lakonikus: Már meg van akkor miért fizessek? Ez a 21. század: Nem érdekel más véleménye, csak az én akaratom az igaz...a többi elmaradott.
Egyébként egy idős gazdának mondták, amikor megkérdezte: Minek a víz? Legalább lesz mivel kimosni a se....t volt az igazán intelligens válasz. (Gondolom valaki ráismer)
Akkor ki él a BARLANGBAN?
Ország József - 2013.01.27, 21:59
Kedves Dné!
Először is : ÉN VÁLLALTAM a teljes nevem és a véleményem. Ön NEM.
A féligazságról: ha egy csöppet figyelt volna akkor megértette volna, hogy én is a törvényt "citáltam" Megjegyzem, mellettem is ült egy ügyvéd (Ő is Dr). Ott volt...Velem együtt az a véleménye, amit idéztem is: Az egész így TÖRVÉNYTELEN. Amit az általam leírtakban is idéztem: az ALAPSZABÁLY (a Vízközmű Társulat alatt megtalálja.) Kérem OLVASSA és ÉRTELMEZZE. ÉN legalább konkrét szabályra és törvényre hivatkoztam és hivatkozom. Nem általában nyilatkozom mint ÖN. Ezért is vissza utasítom az Ön által leírtakat.
Egyébként eddig úgy gondoltam, hogy a 21. sz-ban élek, eszerint gondolkodom. De!!!: Tisztelettel kérek mindenkit, hogy senki NE TURKÁLJON AZ ÉN ZSEBEMBEN, az engedélyem nélkül. A hegyen én nem lakni akarok, hanem egy külső kertnek szántam és szánom.
Egyébként most tettem le a telefont, mert ismeretlen keresett meg, egyetért velem és megegyeztünk: keressük egymást. NEM VAGYOK EGYEDÜL !!! Tudom ÖNÖK SEM.

Felhívnám egy apróságra a figyelmét: CSAK 158-an VOLTUNK - 3 = 155!!! Annak ellenére, hogy 617 TULAJDONOST ÉRTESÍTETTEK ki.

Még egy apróság SENKI NEM KÉRDEZTE MEG : Hányan nem szavaztak? (VOLTAK Ilyenek is )
Vannak másoknak is problémái, amit figyelembe kellett volna venni, ha rendesen elő van készítve. pl: Öregförhénc jórészt középen is megosztott. Tehát leágazás kell. Ezt kifogja fizetni. Ha megnézi a "Szégyenfal" részt , akkor azt is láthatja, van mit tenni.
Ellenben nyitott vagyok: kérem mondja meg Ön, melyik törvény engedi ezt a 30 napot meg. Azt viszont igenis előírja az alapszabályunk (Vízközmű Társulat oldalon megtalálható) én is idéztem: Határozat képes, ha a részvevők és a képviselet (meghatalmazással együtt) eléri az 51 %-ot (NEM 50+1 !!!) Márpedig ez NEM VOLT MEG!!!
Egy apróság Kővári úr példája: 50 négyzet méteres területen van a pince: Ha a terület arányosan fizetünk, akkor ez pár ezer forint. Ez szintén fogalom zavar. Nem a pincében használjuk a vizet? Akinek 1200 négyszögöl van azt egy vagyont fizet. Pedig lehet, nem is használja. Nekünk pár köbméteres (cca. 4000 literes) ciszternánk van. Ön szerint melyik a 21. század? A tisztított víz, ami kitudja mennyi KLÓRT stb tartalmaz, Nem is beszélve a keletkező szennyvízről. Ez meg a földet fogja szennyezni !!! Vagy a LÁGY esővíz, ami a növényeknek is jó. PRÓBÁLJA KI. a bőre is meghálálja.. Háziasszonyként Önnek igazán kellene tudnia....a lágy-vízhez nem kell CALGONIT!!! Ez is 21. század, csak kissé más (zöld)szemmel....Nem luxus, ha ivóvizet használunk öntözésre?
Ön szerint a demokrácia, a fejlődés(?) == a kisebbség ráerőszakolja a véleményét a többségre. Itt (158 fő) ezt akarja. Ez a 21. század? Hát ha ez akkor, ilyenből én NEM KÉREK.
Még egy megjegyzés és ezt próbáltam többször is elmondani: MEZŐ CSABA a törvény szerint eleve NEM Lehetett volna ELNÖK. (Ismét felhívom a figyelmét az alapszabályra és a 160/1995 Kormányrendeletre). Egy apróság: Ez különbséget tesz a vízmű társaság és a Víz-közmű társaság között.!!!!
Dné - 2013.01.27, 12:08
Tisztelt Ország Úr!
A tegnapi nap folyamán én is jelen voltam a gyűlésen, és valóban a megjelentek száma 158+ a meghatalmazottak. Ennek ellenére folytattuk a gyűlést.
Ön a bejegyzésében csak féligazságokat ír le. Dr. Kővári Gergő tájékoztatta a jelen lévőket, hogy a jogszabály engedélyezi, hogy a nem jelenlévő tagokat 30 napon belül írásban megkeresik a napirendi pontokkal kapcsolatban, és ezt követően lesz a szavazás végleges, ezt a jelen lévők elfogadták.
Szeretném megkérni, hogy a jövőben ne csak féligazságokat írjon, mert Önön kívül még jópáran jelen voltunk, akik örülünk ennek a kezdeményezésnek és szeretnénk, ha minél hamarabb lenne víz a hegyen.
Ha Ön ezt nem támogatja, szíve joga, de a 21. században talán nem kellene a fejlődés útjába állni. Ennyi erővel be lehet költözni barlangba, és csiholni a tüzet, mert minek a vezetékes víz, a gáz, és a villany?!!
Ország József - 2013.01.26, 23:41
Még, mielőtt elfelejteném a 7/ ponthoz:
A négyzetméteres szavazáskor elkezdték összeszámolni az "IGEN" szavazatokat nem érte el az 50-et. A terület alapúnál álltak meg, mert 40 körül már látszott: az igenek száma összesen kevesebb mint 100. (a 158-ból, gondolom a pontos szám is meg lesz)
Kíváncsi vagyok, ez is benne lesz a jegyzőkönyvben? Reménykedek. Itt is páran a LÁBUKKAL szavaztak......
Ország József - 2013.01.26, 22:06
Mai napon "megtörtént a Tag(Köz)gyűlés. Először minden rendben lévőnek látszott. Elkezdték tárgyalni a napirendet.
Látva a megjelentek számát, kértem (kíváncsi vagyok ez így lesz benn a jegyzőkönyvben) megállapítani a jelenlévők számát. Hosszú szünet.....kiderült....A Részvét ÓRIÁSI 158 (+-7) meghatalmazás.
Az alapszabály szerint:
"A közgyűlés határozatképes, ha azon a tagok érdekeltségi egység aránya szerint számított legalább 51%-a személyesen megjelenik, illetve képviselteti magát. Ha a közgyűlés nem határozatképes, a 8 napon belüli időpontra összehívott második közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a megjelentek számára és az érdekeltségi arányra tekintet nélkül határozatképes."
Ez csak 27% arány.
Ennek ellenére folytatták, ami történt:
1/ Elfogadta a közgyűlés önmagát határozatképesnek. (mi is van itt???)
2/ Elfogadták a régi és egyben az új elnök személyét.
3/ Elfogadták a cím változást.
4/ Módosították több ponton az alapszabályt (Ebben a sorrendben)
5/ A küldöttek Önként jelentkeztek. Ez lett elfogadva. Mii és ki határozta meg a küldöttek számarányát. A jelentkezők száma !!!! Ezt is megszavazták ???!!!
6/ 617 fővel osztották a költséget (????) (öt tulajdonos egy bírtok vs Egy tulajdonos több bírtok. (ez volt a csúcs) Sokan azt sem értették, ez egyenlő: tulajd. X költség = bekerülés (pl: 180 ezer /fő akkor ez 5x180 000= 900 ezer HUF) + a bekötés ára.
7/ Hála Isten az már elmaradt...(??!!), hogy elfogadják a felosztás alapját. Négyzetméter vagy birtokok száma. Talán ezt nem merik megtenni a közgyűlés nélkül.
Többször hivatkoztunk az alapszabályra (nemcsak én!), hogy ez az egész JOGTALAN, de minden ment a "maga" útján....
Ráadásul többször elhangzott (kíváncsi vagyok ez is benne lesz?): Ha nem értek egyet a vízfelvezetéssel, akkor miét vagyok itt. Azért mert kényszer tag vagyok és az egész folyamattal nem értek egyet. Így, (ezért a kisebbség miatt) fognak azok fizetni, akik a LÁBUKKAL szavaztak. Nem jöttek el.
Sem a móddal (törvénytelen) sem az eszközzel...
Kérem amit megígértek, itt és mindenütt: A jelenlét ívek (másolatát), meghatalmazásokat (másolatát), valamint a jegyzőkönyvet. Merem remélni, ez nem tart sokáig, hiszen csak szkennelni kell és már fent is van. (az elnök informatikus, tehát jobban tudja, mint mi) Még egyszer: a mai napi állapot !!!! Megjegyzem ebből az első kettő azonnal teljesíthető.
Előre is köszönöm.
- 2013.01.23, 10:41
Rudaulf Genk 2013.01.23.-i bejegyzéséhez.
Túl sok a kérdőjel a közműtársaság megalakulása és működése körül.Már az alakulás előkészítése is furcsán történt.
Kik voltak az előkészítő bizottság tagjai, milyen minőségben vettek abban részt, milyen módon történt a tulajdonosok előzetes tájékoztatása?
Ld:160/1995(XII.26.) Korm.Rendelet : 2.§(1),2.§(3), 4.§(1) a), 5.§(1), 10§(2) pontok.
Rudaulf Genk - mail - 2013.01.23, 07:26
160/1995. (XII. 26.) Korm. rendelet
a vízgazdálkodási társulatokról

A társulat szervezete és működése
7. § (3) A közgyűlés, illetőleg a küldöttgyűlés (a továbbiakban együtt: taggyűlés) hatáskörébe tartozik:
…
b) a társulat megszüntetésének, szétválásának, illetőleg egyesülésének elhatározása;
…
d) a Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása, módosítása;

e) a tisztségviselők megválasztása, BESZÁMOLTATÁSA, visszahívása, díjazásának megállapítása;
…
12. § (1) A tag joga különösen, hogy
a) személyesen, képviselője vagy küldöttje útján részt vegyen a társulati feladatok meghatározásában;
b) a társulatban személyesen – ha kizáró ok, illetőleg összeférhetetlenség nem áll fenn – tisztséget viseljen;
c) a tisztségviselőktől, a küldöttjétől a társulatot vagy a saját érdekeltségét, egyéb jogait vagy kötelezettségeit érintő ügyben FELVILÁGOSÍTÁST KÉRJEN. (kiemelések tőlem)


Aki nem sajnálná rá a fáradságot, időt, pénzt, elmehetne a Zalaegerszegi Törvényszékre. Ott be lehet tekintetni az iratokba, másolatot lehet kérni... Ki tudja mik derülnének ki...

Még most is olvasható a "Víziközmű Társulat" alatt Mező Csaba által jegyzett tájékoztató, amelyben a következő olvasható:

"A tisztelt tulajdonosok részére feldolgozás és bejegyzést követően, betekintést fogunk biztosítani az eddig rendelkezésünkre álló irat anyagokba."

A legbosszantóbb igenis a sumákolás!
Oldalak: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, összesen: (8)


eXTReMe Tracker