Förhénc Hegy Vendégkönyv
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, összesen: (9)
Károssy Gergő - 2013.01.30, 21:27
Félre értés ne essék, én senkit nem szeretnék kiosztani, megértem, ha vki nem szeretné a telkére bekötni a vizet, de azt nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy emberek munkáját ezen indok alapján akadályozzák! Azon dolgozunk, hogy mindenki a lehető legolcsóbb ár alapján tudja eldönteni, hogy szeretne-e vizet vagy sem,ehhez szükség van összefogásra és bizonyos lépésekre, nekünk kell kikaparni ezt a gesztenyét, mert különben senki nem teszi meg helyettünk.
Ezt a helyzetet lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy tény: a "nem támogatom" és a "szabotálom, támadom" között fényév a különbség, elfogadom, ha valaki nincs azon az állásponton, mint én, de én sem megyek s próbálom szabotálni a más munkáját csak azért mert nekem épp nem tetszik. Szeretném leszögezni, előbb-utóbb VÍZ LESZ a hegyen, ha nem ezzel a társulattal, nem ezen tagokkal majd máshogy, de mindig kell majd érte fizetni, egy a fontos különbség, jelen pillanatban csak hegytulajdonos alkotják a társulatot, mindenkinek egy a célja függetlenül attól, hogy szeretné-e a vizet vagy sem, hogy minél olcsóbb legyen!
Kérek mindenkit legyen megértő, türelmes, és egy kis bizalmat kérünk, hogy minél előbb minél olcsóbban vezethessük be a vizet!
Ha pedig a haladás ellen harcolunk, nyugodtan visszamehetünk a barlangba vagy visszamászhatunk a fára is!
Amúgy meg bocsánat, hogy a víz létét haladásként aposztrofáltam a városhoz legközelebben fekvő, kiváló minőségű szőlőt termő hegyen, melyen készült borok többször lettek díjazva, hogy legyen víz ez nem haladás, EZ LÉTMINIMUM 2013-ban!!!
Próbáljunk meg egy picit szeretett magyar hazánkba egy kis európai színvonalat, összefogást csempészni, mert enélkül nem fog semmi se sikerülni!
- 2013.01.30, 20:17
Na vègre! Valaki lerendezte az öreget!gratula gergö!
Károssy Gergő - mail - 2013.01.30, 18:07
Szeretnék egy kisebb összeggel magam is hozzájárulni az említett gyűjtéshez, mely Ország úr megsegítésére zajlik!
Öröm nézni, hogy a hegy lakosait nem csak a víz, hanem egymás jóléte is mélyen foglalkoztatja.
A felajánlott 10.000 Ft mellé egy doboz Calgont is felajánlanék a későbbi eredményes felhasználás érdekében!
u.i.: én szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy mint megválasztott küldött a munkánk leteltével hosszú órákat, kapcsolatokat megmozgatva NEM HÁTRÁLTATJUK a víz bekötését a hegyen, mert úgy látom lassan ezt kell megköszönöm, mert (mint ahogy az egész országban) itt is a szabotálás divatosabbnak tűnik.
KÖSZÖNÖM!!!!
- 2013.01.30, 17:44
Többen vs Kevesebben? Mi ez?
Taggyűlés lesz O. Úr nem a Rocky forgatása! !
Ebből a hozzáállásból ítélve hosszú lesz a délután! emotikon
Ország József - 2013.01.30, 14:57
A meghívóhoz:

Még egyszer:

"Tisztelt Ország Úr!

A 2013. január 26. napján megtartott közgyűlés nem volt határozatképes, ezért az alapszabályban foglaltak szerint, változatlan napirendi pontokkal 2013. február 3. napján rendkívüli közgyűlést tartunk, arra tekintettel, hogy ne történjen jogszabály sértés.


160/1995 korm rend. 7.§ (4) Rendkívüli taggyűlést kell tartani, ha
a) az intéző- vagy az ellenőrző bizottság tagjainak száma az alapszabályban meghatározott létszám alá csökken; illetőleg
b) az intézőbizottság vagy annak elnöke szükségesnek tartja; illetve
c) a tagok érdekeltségi egység szerint számított legalább egyharmada azt az ok megjelölésével kéri; illetőleg
d) az ellenőrző bizottság vagy a cégbíróság indítványozza.

Remélem kimerítő volt a válaszom. Mindemellett állok szíves rendelkezésére.

Tisztelettel:"

Ezt szeretném kiegészíteni a folytatással....

Az ALAPSZABÁLY (II./1), ami még érvényes:
"...Ha a közgyűlés nem határozatképes, a 8 napon belüli időpontra összehívott második közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a megjelentek számára és az érdekeltségi arányra tekintet nélkül határozatképes.
A tagokat a közgyűlés határozatainak meghozatalánál egyenlő szavazat illeti meg.
Az alapszabály módosításához, a társulat megszüntetéséhez, egyesüléséhez, szétválásához, valamint az elnök, és az elnökség megválasztásához a közgyűlés több, mint 50%-ának szavazatával meghozott közgyűlési határozatra van szükség."

Ám legyünk minél többen vs Kevesebben:::::????

Kérném figyelmesen elolvasni !!!!!

emotikon emotikon emotikon
Ország József - 2013.01.30, 13:57
Még két kérés!

Állítólag az alább általam megadott meghívó fent van a honlapon!!!
NEM TALÁLTAM.
Aki megtalálta (megköszönöm) értesítsen hol...

Ez úton kérem Vásárhelyi László Urat a programpont előadóját:
Legyen szíves, (a 2013.01.26-i) ígérete szerint, az árajánlatokat legalább a mostani 2013.02.03-i Közgyűlés előtt a nyilvánosság tudomására hozni, hogy ne érjen felkészületlenül (engem és bárhogy) bennünk. Annál is inkább, mert ez a az Ő Laptopján megvolt, csak fel kell másolni. Kérném az eredeti formátumot ha lehet, mert számomra ez az egyszerűbb. Szerintem Skanecz Úr segít Önnek ebben...

Köszönöm
Ország József - 2013.01.30, 12:32
Rudaulf Genk - 2013.01.30, 11:28

Még egy apróság..... lehet Önnek is gyűjteni fognak?

Üdvözlettel.
Ország József - 2013.01.30, 12:14
Tisztelettel megköszönöm Rudaulf Genk-nek a korrekt írását!

Ezt próbálom megértetni én is mindenkivel.
A legújabb infó:
" Tisztelt Ország Úr!

A 2013. január 26. napján megtartott közgyűlés nem volt határozatképes, ezért az alapszabályban foglaltak szerint, változatlan napirendi pontokkal 2013. február 3. napján rendkívüli közgyűlést tartunk, arra tekintettel, hogy ne történjen jogszabály sértés.


160/1995 korm rend. 7.§ (4) Rendkívüli taggyűlést kell tartani, ha
a) az intéző- vagy az ellenőrző bizottság tagjainak száma az alapszabályban meghatározott létszám alá csökken; illetőleg

b) az intézőbizottság vagy annak elnöke szükségesnek tartja; illetve

c) a tagok érdekeltségi egység szerint számított legalább egyharmada azt az ok megjelölésével kéri; illetőleg

d) az ellenőrző bizottság vagy a cégbíróság indítványozza.

Remélem kimerítő volt a válaszom. Mindemellett állok szíves rendelkezésére.

Tisztelettel:"

Hallott erről valaki más is? Most kaptam.

Molnár I-nek: Ön a szánalmas. Van aki olvasni tud, van aki érti is......
Minden tiszteletem mellett, de nem sértésnek szántam, csak idéztem...az oktatáspolitikából...


Rudaulf Genk - mail - 2013.01.30, 11:28
Tisztelt Hozzászólók!

1. A magam részéről nagyon örülök, hogy a vendégoldal megelevenedett, és talán érdemi vita kezd kialakulni erről a kérdésről. De ezt a vitát talán nem itt (vendégoldal), és nem most (a társulat megalakítása után) kellene lefolytatni.

2. A sorrend talán helyesebb lett volna, ha előbb a vezetékes víz szükségességéről beszélünk, és ha eldöntöttük, hogy kell, akkor körülnézünk, hogy jogi, pénzügyi, és műszaki oldalról milyen lehetőségek, akadályok vannak a beruházás előtt, és mivel jár a majdani üzemeltetés. Amikor már van legalább egy nagy vonalaiban kidolgozott pénzügyi és műszaki terv (pl.: ismert beruházási számok, pénzügyi támogatók, kivitelezői ajánlatok, ismert későbbi üzemeltetési paraméterek stb.) akkor kellene létrehozni a társulatot. Ezt a megoldást sugallja mind a törvény, mind a kormányrendelet.

3. Ország József urat nem ismerem személyesen, de hozzászólásában írottak döntő részével egyetértek. Ha már szervezett formában akarunk vizet, akkor alapvető fontosságú kérdésnek látom az alábbiakat:

a) - a szervezetet képviselők, és a támogatók számára a legfőképpen – hogy a szervezet működése, a pénzkezelés, a beruházás előkészítése, a majdani üzemeltetés törvényes, átlátható, és mindenki számára könnyen hozzáférhető legyen. Sajnos ezek a jogi kitételek eddig szerintem nem teljesültek. Nem volt sokáig megismerhető, és most sem az számos okirat.
b) nincs még megközelítő pénzügyi terv sem, sőt a mai napig még az sem tudható, hogy a már befizetett pénz hol is van, mire is lett fordítva, és mennyi van még belőle. Milyen költségek felosztásról beszélünk, amikor még a költségeket sem ismerjük? Nem lehet tudni, hogy mégis mekkora a kivitelezés költsége, mennyivel támogatja az Önk. (Cseresnyés: nem ad, Bicsák: 50 millió) milyen számokkal kell kalkulálni az üzemeltetés során. Stb. stb. stb. Bár lehet, hogy csak én nem tudok róla
c) még csak halvány műszaki előtanulmány (nem terv!) sem létezik! Bár lehet, hogy erről is csak én nem tudok.

4. Rossz példákért nem kell messzire menni: Cserfő (évek óta nem tudnak előre lépni, és jelenleg több tulajdonos összefogva akar magának kutat fúratni.), Nagybagolai hegy (folyamatos elszámolási problémák)

Szerintem a fenti kérdések tisztázása alapvető fontosságú, hiszen a zsebünkre megy, akkor is ha fontosnak tartjuk a vezetékes vizet, akkor is ha nem. A pontos tervezés, előzetes kalkuláció, egyeztetés nem kidobott idő és pénz, hanem a későbbi gondmentes működés elengedhetetlen előfeltétele! A jelenlegi társulatosdit átgondolatlannak, és időelőttinek érzem, a működését pedig áttekinthetetlennek, számos ponton törvénytelennek! Ha valaki nem ért egyet a beruházással, még akkor is jobban el tudja fogadni, ha látja, hogy törvényesen, átláthatóan, értelmesen költik el a kényszerből átadott pénzét, mint amikor zavaros a helyzet.
Molnar I - 2013.01.30, 11:25
Kedves úram! Szánalmas és íritáló a viselkedése! Szerintem máshol kéne ezt a fajta viselkedését elöadni! De mivel nem veszi a lapot! Én is adok:10.000Ft
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, összesen: (9)


eXTReMe Tracker