Förhénc Hegy Vendégkönyv
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, összesen: (8)
Ország József - 2013.01.30, 12:32
Rudaulf Genk - 2013.01.30, 11:28

Még egy apróság..... lehet Önnek is gyűjteni fognak?

Üdvözlettel.
Ország József - 2013.01.30, 12:14
Tisztelettel megköszönöm Rudaulf Genk-nek a korrekt írását!

Ezt próbálom megértetni én is mindenkivel.
A legújabb infó:
" Tisztelt Ország Úr!

A 2013. január 26. napján megtartott közgyűlés nem volt határozatképes, ezért az alapszabályban foglaltak szerint, változatlan napirendi pontokkal 2013. február 3. napján rendkívüli közgyűlést tartunk, arra tekintettel, hogy ne történjen jogszabály sértés.


160/1995 korm rend. 7.§ (4) Rendkívüli taggyűlést kell tartani, ha
a) az intéző- vagy az ellenőrző bizottság tagjainak száma az alapszabályban meghatározott létszám alá csökken; illetőleg

b) az intézőbizottság vagy annak elnöke szükségesnek tartja; illetve

c) a tagok érdekeltségi egység szerint számított legalább egyharmada azt az ok megjelölésével kéri; illetőleg

d) az ellenőrző bizottság vagy a cégbíróság indítványozza.

Remélem kimerítő volt a válaszom. Mindemellett állok szíves rendelkezésére.

Tisztelettel:"

Hallott erről valaki más is? Most kaptam.

Molnár I-nek: Ön a szánalmas. Van aki olvasni tud, van aki érti is......
Minden tiszteletem mellett, de nem sértésnek szántam, csak idéztem...az oktatáspolitikából...


Rudaulf Genk - mail - 2013.01.30, 11:28
Tisztelt Hozzászólók!

1. A magam részéről nagyon örülök, hogy a vendégoldal megelevenedett, és talán érdemi vita kezd kialakulni erről a kérdésről. De ezt a vitát talán nem itt (vendégoldal), és nem most (a társulat megalakítása után) kellene lefolytatni.

2. A sorrend talán helyesebb lett volna, ha előbb a vezetékes víz szükségességéről beszélünk, és ha eldöntöttük, hogy kell, akkor körülnézünk, hogy jogi, pénzügyi, és műszaki oldalról milyen lehetőségek, akadályok vannak a beruházás előtt, és mivel jár a majdani üzemeltetés. Amikor már van legalább egy nagy vonalaiban kidolgozott pénzügyi és műszaki terv (pl.: ismert beruházási számok, pénzügyi támogatók, kivitelezői ajánlatok, ismert későbbi üzemeltetési paraméterek stb.) akkor kellene létrehozni a társulatot. Ezt a megoldást sugallja mind a törvény, mind a kormányrendelet.

3. Ország József urat nem ismerem személyesen, de hozzászólásában írottak döntő részével egyetértek. Ha már szervezett formában akarunk vizet, akkor alapvető fontosságú kérdésnek látom az alábbiakat:

a) - a szervezetet képviselők, és a támogatók számára a legfőképpen – hogy a szervezet működése, a pénzkezelés, a beruházás előkészítése, a majdani üzemeltetés törvényes, átlátható, és mindenki számára könnyen hozzáférhető legyen. Sajnos ezek a jogi kitételek eddig szerintem nem teljesültek. Nem volt sokáig megismerhető, és most sem az számos okirat.
b) nincs még megközelítő pénzügyi terv sem, sőt a mai napig még az sem tudható, hogy a már befizetett pénz hol is van, mire is lett fordítva, és mennyi van még belőle. Milyen költségek felosztásról beszélünk, amikor még a költségeket sem ismerjük? Nem lehet tudni, hogy mégis mekkora a kivitelezés költsége, mennyivel támogatja az Önk. (Cseresnyés: nem ad, Bicsák: 50 millió) milyen számokkal kell kalkulálni az üzemeltetés során. Stb. stb. stb. Bár lehet, hogy csak én nem tudok róla
c) még csak halvány műszaki előtanulmány (nem terv!) sem létezik! Bár lehet, hogy erről is csak én nem tudok.

4. Rossz példákért nem kell messzire menni: Cserfő (évek óta nem tudnak előre lépni, és jelenleg több tulajdonos összefogva akar magának kutat fúratni.), Nagybagolai hegy (folyamatos elszámolási problémák)

Szerintem a fenti kérdések tisztázása alapvető fontosságú, hiszen a zsebünkre megy, akkor is ha fontosnak tartjuk a vezetékes vizet, akkor is ha nem. A pontos tervezés, előzetes kalkuláció, egyeztetés nem kidobott idő és pénz, hanem a későbbi gondmentes működés elengedhetetlen előfeltétele! A jelenlegi társulatosdit átgondolatlannak, és időelőttinek érzem, a működését pedig áttekinthetetlennek, számos ponton törvénytelennek! Ha valaki nem ért egyet a beruházással, még akkor is jobban el tudja fogadni, ha látja, hogy törvényesen, átláthatóan, értelmesen költik el a kényszerből átadott pénzét, mint amikor zavaros a helyzet.
Molnar I - 2013.01.30, 11:25
Kedves úram! Szánalmas és íritáló a viselkedése! Szerintem máshol kéne ezt a fajta viselkedését elöadni! De mivel nem veszi a lapot! Én is adok:10.000Ft
Ország József - 2013.01.30, 09:41
Uraim és Hölgyeim.
emotikon emotikon
" Aminek értelmét látom, látható, támogatom. " Írtam a 01.27-i bejegyzésemben.
Igen. emotikon
1/ Az út javítása (erre én iis FELAJÁNLOK 10 000 ezer Forintot)
2/ A polgárőrök helyzetének javítása
Ezek számomra FONTOSABBAK.
emotikon emotikon
3/ Ekkora adakozási szándék láttán adok egy bankszámlaszámot, amire befizethetnek a RÁSZORULTAK-nak:
11600006-00000000-60148368.
Az igazság, nem gáncsoskodás.
A gyűlésen való részvevők száma, az eddigi befizetők aránya mást mutat. A gyűlés törvénytelen az törvénytelen. Eddig ezt senki nem cáfolta. emotikon
Ebben a társaságban nem szeretnék tag lenni (KÉNYSZERBŐL meg végképp nem.). A gúnyolódás nem egyenlő, a meggyőzéssel !!!!
Kovács Zoltán Újförhénc - 2013.01.30, 06:30
Szintén szeretnék adományozni tízezer forintot erre a nemes ügyre, ezzel lecsökkentve a gáncsoskodást mértékét.
Remélem gyorsan összejön Ország úr részére a szükséges összeg.
Hné Elvira - 2013.01.29, 17:25
Én is felajánlok 10 ezer forintot. emotikon Örülök, hogy más is felébredt ezen dolgok hallatán. Mert nem, hogy segítenénk az előrejutást, afelé, hogy végre legyen vezetékes IVÓVÍZ! emotikon Ezzel megkérném Ország Urat, hogy ezennel támogassa és ne hátráltassa a víz bevezetését. Maradok továbbra is Ön iránt tisztelettel:
Hné Elvira
németh zsolt - 2013.01.29, 15:12
Én szivesen: 10.000-FT Más valaki? És szegény Ország /úr/nak lesz víze!!! emotikon emotikon
OrszágJózsef - 2013.01.29, 09:54
Tisztelt K. Úr!

Nyított vagyok....
Mint korábban is írtam:
"A válaszát különben részemről, már elfogadható tárgyalási alapnak tekintem.... "
"Igen, valóban "ütköztetni" (nem egyenlő a veszekedéssel!) kell a különböző véleményeket. Úgy gondolom, ez a fórum is jó alkalom erre... "

A tiszteletteljes kérésem: Nem sárdobálás, nem kívánságlista hanem, névvel a hozzászóló vállalja (a NEVÉT is), esetleg ha kell (hivatkozással) a törvényre is.

Üdvözlettel.
K. János - 2013.01.29, 07:16
Kedves Ország Úr!

K. János vagyok, itt olvastam korábbi hozzászólásait, és szeretnék az ön segítségére lenni. Ez úton kívánok nyilvános gyűjtést szervezni, ezen az oldalon. Remélem így enyhülne az ön negatív hozzáállása is. Kérem aki tud csatlakozzon hozzám, várom a jelentkezőket.
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, összesen: (8)


eXTReMe Tracker