Oldalak: 1, 2, 3, 4, összesen: (4)
Lugosi Andrásné - mail - 2018.02.04, 16:10
Jó napot kívánok!
Hét éve meghalt a férjem. A lakásunk fele fele részben volt az övé és az enyém. Így a férjem tulajdonát két lányunk örökölte fele fele részben, amin nekem haszonélvezetem van. Én a saját fél részemet szeretném a kisebbik lányomnak adni, mert ő fog gondoskodni rólam. A másik lányom is nagyon rendes, de ő a szüleimtől kapott már egy lakást, férjhez ment, családja van. A kisebbik lányom velem él, és azt szeretném, ha az én fél lakásrészem az övé lenne, a gondoskodásért cserébe. Megtehetem ezt úgy ,hogy átiratom rá, és persze erre a részre is haszonélvezetem lenne. Milyen lehetőségek vannak arra, hogy csak az övé lehessen? Azt is szeretném tudni, hogy amennyiben ez a gondoskodás nem úgy valósul meg, ahogy megbeszéltük,akár rajta kívül álló okok miatt, a visszalépésnek van e lehetősége. Kérdezném még azt is, hogy az ügyintézéshez milyen iratokat kell beszereznünk.
Tisztelettel:Lné

Admin komment:

Tisztelt Lugosi Andrásné!

Ajándékozza a fél ingatlan tulajdonjogát az Önnel együtt élő lányának, mely illetékmentes, csak az ügyvédi munkadíj költsége merül fel. Önnek semmit sem kell beszerezni!

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
horvath ilona - mail - 2017.12.11, 22:38
Tisztelt Ügyvédnő !
Köszönöm a gyors segítséget.Sajnos győriek vagyunk nem tudjuk felkeresni Önt
Ha ez a menete akkor jól gondolom az ügyvédje azért akarta aláíratni a szerződésben hogy amennyiben a vétel ár nem fedezi a hitel lezáráshoz szükséges összeget akkor kötelezzük magunkat hogy önerőből megfizetjük a fenn maradó részt ? Többek között ezért nem írtuk alá a szerződést
Üdvözlettel Ilona
horvath ilona - mail - 2017.12.11, 19:35
Tisztelt Cím !
Szeretnék tanácsot kérni abban hogy deviza alapú hitellel terhelt és hitelből vásárolt ingatlan eladásnak mi a menete .Mi az első lépés és mikor szabad csak adás. vételit megkötni
még nem rendelkezünk a bank nyilatkozatával hogy mekkora összegért zárja le a hitelt és milyen feltételekkel törli a zálogjogot Most bírálja el közös megegyezési alapon az általa bekért ajánlat tételünket
A vevő aki szintén hitelt vesz fel már azonnal végleges adás vételit akar
Jól gondoljuk hogy a bankunk nyilatkozatáig ezt nekünk nem szabad megtenni vagyis megkötni az adásvételit
Tisztelettel várom válaszukat Ilina

Admin komment:

Kedves Ilona!

Igen, jól gondolja, meg kell várni a Bank nyilatkozatát a visszafizetendő pontos összegről. Ennek ismeretében tudja majd az eljáró ügyvéd elkészíteni a végleges adásvételi szerződést.

Amennyiben Szegediek, akkor szívesen elkészítem az adásvételi szerződést.
A végleges szerződést azért kéri a vevő, mert az Ő hitelkérelmének elbírálásához a Bank végleges szerződést kér.

Üdvözlettel:
dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Spenik János - mail - 2017.09.13, 16:59
Tisztelt Szakértő!

Ingatlanjogi és hitelügyi kérdéssel fordulok Önhöz:
A volt feleségemmel van egy 50-50%-ban közös tulajdonú lakásunk.
A válás után (kb.8 éve) az enyém lett a kizárólagos lakáshasználati jog, ő és a gyerek albérletbe mentek.
A lakás hitellel terhelt, az értéke jó esetben talán eléri a hiteltartozás mértékét.
Jelenleg (azóta is) ki van adva albérlőknek (feketén), ebből fizetem a hitelt. Az volt nejem is tud róla.
A teljes hitel sajnos az én nevemen van, a volt nejem csak készfizető kezes, mivel a felvétel idején gyesen volt és csak így lehetett megoldani.
Az összes közüzemi szerződés szintén az én nevemen van.
Most azt szeretné a volt feleségem, hogy kérni akarja a kizárólagos használati jog megváltoztatását, megváltozott körülményekre hivatkozva. Először még csak engem kért, de ha nem egyezek bele megy a bíróságra.
A törlesztő részleteket nekem fizetné (ha fizetné) mivel az én számlámról vonják.
Én 3 éve Németországban dolgozok és mivel feketén van kiadva elvileg üresen áll.
Ő pedig egy egyszobás lakást bérel és már hozzáköltözött a testvére szintén gyerekkel.
Ezzel tud megváltozott körülményeket felmutatni.
A jelenlegi albérlő nagyon rendes mindig pontosan fizet és nincs vele semmi gond.
Ugyanez sajnos nem mondható el a volt feleségemről, egyszer már kijelentette egyik napról a másikra, hogy ő ebbe a lakásba egy fillért nem fizet többé.
Én nem szeretnék beleegyezni, hogy ő költözzön a lakásba, mert igaz, hogy készfizető kezes, de mi van akkor, ha úgy alakul, hogy mégsem fizet? Még elég sok év van a futamidőből.
Én tehetetlen vagyok? Mire jó így a használati jog, ha megváltoztatható, Ha nem fizet eladósodok egész életemre és még kitenni sem fogom tudni a lakásból. Most van egy biztonsági tartalékom (ez a lakás), ha úgy alakulna az életem, hogy haza kell költözni akkor elküldeném az albérlőket és lenne hová mennem. Ha beköltöznek akkor ez az esélyem is elszállt, csak a tartozás marad.
Kérem szíveskedjen tanácsot adni, hogy nekem is legyenek jogaim ne csak adósságom.
Köszönettel: János


Admin komment:

Kedves János!

Sajnos, a lakáshasználati jog megváltoztatható, amennyiben a körülmények megváltoztak. Mivel "elvileg" üres a lakás, Ön nem használja, ezért a Bíróság vélhetően a volt felesége javára fog dönteni.
Ebből kell kiindulni!

1./ Javaslom, ha lehetőség van rá, akkor adja el azt a lakást. Fizesse ki a hitel tartozását, és a külföldi munka során esetleg képződött megtakarításából majd később, amikor haza akar költözni, akkor vehet egy másik lakást.
Meghirdetheti a jelenlegi lakást albérlővel együtt, így a jól fizető albérlő sem kerül az utcára.

2./ Esetleg megteheti azt, hogy a jelenlegi lakás értékesítése után hitelre vásárol itthon egy másik kis lakást, és azt kiadva az albérleti díjból fizeti a hitel törlesztő részleteit.

Én úgy látom, hogy a jelenlegi lakás eladásával tud csak megszabadulni a hitel tartozásától addig, amíg még nem költözött be a felesége a gyerekkel, mert akkor már valóban Önnek csak a hitel tartozás marad meg.

Amennyiben később egy másik lakást vásárol, arról már nem kell tudni a volt feleségének, illetve az már az Ön külön vagyona lesz!

Üdvözlettel:

dr.Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Magyar-Kuczogi Veronika - mail - 2017.09.07, 19:38
Üdvözlöm, a következő kérdésben kérném válaszát. Jár-e az ingatlanközvetítőnek jutalék ha az általa kiközvetített érdeklődő megveszi az ingatlant, amire a megbízást kötöttünk és megvásárol egy olyan ingatlant is amire nem kötöttünk szerződést.

Admin komment:

Tisztelt Érdeklődő!

Csak akkor kell a közvetítői jutalékot kifizetni, ha van szerződés!
Ha nincs, akkor nem kell fizetni.

Üdvözlettel:

Dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
KOVÁCS LAJOS - mail - 2017.08.29, 13:27
Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy a csatolt linken található kép szerinti telken a ház felőli végen van bejáró utcafronton.
A kertvég lenyúlik egy másik utcára, ahol kerítés van és árok.
A kérdésem az lenne, hogy a kertvégen lehet-e árkon keresztül, és a kertszomszéd bejáróját igénybe véve a másik utcára bejárót/kijárót kialakítani a szomszéd hozzájárulása nélkül, és milyen egyéb feltételeknek kell megfelelni?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Kovács Lajos

Admin komment:

Tisztelt Kovács Lajos!

A szomszéd hozzájárulása nélkül semmit sem lehet tenni, ami az Ő ingatlanát/bejáróját érinti!

Kérdésének a többi része már nem jogkérdés, abban az illetékes építésügyi hatóság tud Önnek információt adni. Javaslom, keresse fel a hivatalt, és az ott kapott szakmai információk alapján beszéljen a szomszéd ingatlan tulajdonosával.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
ónodi ferenc - mail - 2017.08.15, 17:37
Segítségét,tanácsát szeretném kérni.A szomszédom vízórája a saját kertes családi házunk udvarán a saját vízóránkkal egy vízóra aknában van.Az ingatlan megvásárlásakor erről nem tudtunk és kaptunk felvilágosítást az előző tulajdonostól.Csak a későbbiekben derült ki.Addig gond ezzel nem is volt míg a szomszédunk egyre gyakrabban nem problémázott volna valami apróságon. Pl.:Mi a férjemmel mindketten reggeltől délutánig dolgozunk.A vízórát általában délelőtt jönnek leolvasni amit miattunk nem tudnak és neki telefonon kell utólag bemondani.stb.A kérdésem az lenne,hogy tudok-e tenni valamit hogy a szomszédom a vízóráját vigye a saját portájára?

Admin komment:

Tisztelt Érdeklődő!

Az illetékes vízszolgáltatót kell felkeresni, a vízóra áthelyezése érdekében!
Mivel ez nem jogkérdés, hanem technikai probléma, a vízművek tud bővebb tájékoztatást adni.
Ha a szomszédja külön vízórát szeretne, akkor bizonyára majd elintézi.

Üdvözlettel: dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Erdélyi Ádám - mail - 2017.07.20, 16:29
Jonapot! Édesapám halála után örököltünk a testvéreimmel a családiház ráesö részéböl mi 3 testvér és édesanyánk.Ha joltudom igy neki nagyobb hányada van a házbol. Azt szeretném kérdezni hogy édesanyám vehet-e fel hitelt/jelzálog hitelt a saját (nagyobb) részére ? Vagy bármilyen hitelhez kell a mi beleegyezésünk is?
Köszönöm minden jot

Admin komment:

Tisztelt Érdeklődő!

Önök, mint tulajdonostársak nélkül az édesanyjuk nem tud hitelt felvenni! Ráadásul a teljes ingatlan lesz a fedezet.
Hitel felvétele során a tulajdonostársak a kezesek.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Erdei Sándor - mail - 2017.03.24, 19:30
Tisztelt Hölgyem / Uram!
A nővérem szeretne lakást vásárolni, és kapott egy ajánlatot egy ingatlanközvetítő cégtől. Bedőlt hiteles ingatlanok adásvételével foglalkoznak. Küldtek egy tájékoztató emailt , és ebben van egy olyan mondat ami nekem nem túl szimpatikus, de lehet hogy én vagyok túl gyanakvó. A mondat így szól : Ön a banki követelést váltja ki és ezáltal a tulajdoni lap széljegyzetére rákerül, mint a követelés jogosultja és opcionális vételi joggal fog rendelkezni.
A követelésvásárlás során a piaci árhoz képest jóval olcsóbban /akár 50%/ tud az adott ingatlanhoz jutni.

Az opcionális szó az én olvasatomban lehetőséget, választható dolgot jelent és ez az ami nem tetszik.
Kérdésem hogy milyen valós kockázattal jár ilyen ingatlant vásárolni ?

Előre is köszönöm a választ!


Admin komment:

Tisztelt Érdeklődő!

Egy szerződésből kiragadott mondatot nagyon nehéz értelmezni!

Az ilyen ügyekben gyakorlatilag a vevő, az eladó helyett fizet a hitelezőnek, vagy aki felé tartozik az eladó. Az elszámolás után, kiadják a törlési engedélyt, az eladó pedig birtokba adja, az immár per-, teher- és igénymentes ingatlant a vevőnek.

Nem kell aggódni, azonban egy ilyen ingatlan megvásárlása sokkal több időt vesz igénybe, de gondolom a vételár alacsonyabb összege miatt megéri vállalni.

Mindenképpen ügyvéd közreműködésére lesz szükség, aki szakszerűen levezeti majd az adásvételt!

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
Gabriella - mail - 2017.03.15, 08:59
Tisztelt Ügyvédnő!

Érdeklődni szeretnék, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha lakásbérlésnél a tulajdonos szegi meg a szerződést mégpedig úgy, hogy nem ad számlát az ingatlan bérléséről annak ellenére, hogy azt a szerződésbe belefoglaltuk?(A szerződést két tanú írta alá.)Költözni sajnos nem tududnk az ingatlanból.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Gabriella

Admin komment:

Kedves Gabriella!

A bérbeadó, amennyiben magánszemély, akkor nem köteles számlát kiállítani, elegendő a nyugta, vagy a bérleti díj átvételét tanúsító átvételi elismervény.

Amennyiben semmit sem állít ki a bérbeadó, akkor Ön nem tudja igazolni, hogy kifizette a bérleti díjat.
Ez nem szerződésszegés, hanem adócsalásnak minősül a bérbeadó részéről.

Azt pontosan nem értem, miért kellene Önnek kiköltözni, ha rendesen fizeti a bérleti díjat, és a havi rezsi költségét.

Üdvözlettel:

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd
A vendégkönyv ehhez az oldalhoz tartozik: cegeladas-aprohirdetes.com - Ingatlanjog, ingyenes tanácsadás!
Oldalak: 1, 2, 3, 4, összesen: (4)


eXTReMe Tracker